Saturday, February 19, 2011

Koncertas: 04.03.2011 Taiki muzika @ Jonava







poster artwork by Francisca Pageo

TAIKI MUZIKA
tai koncertų organizatoriaus / leidyklos Agharta renginių serija 2011 metams, kurios pavadinimas taikliai apibūdina ką girdėsime ir kaip tai vyks. Didžiausias dėmesys skiriamas tokiems muzikos žanrams, kaip elektroakustika, ambientas, experimental, avangardas, new age ir t.t.
TAIKI MUZIKA yra taipogi filosofija, kurios pagrindas yra palankumas aplinkai; bei saviraiškos būdas, kurio pagalba galima efektyviau ir harmoningiau veikti tiek socialiai, tiek ir individualiai.
Šis reiškinys siekia jungti Lietuvos kūrėjus į bendrus projektus, dalintis patirtimi, kelti kūrybinį aktyvumą, bendradarbiauti su užsienio atlikėjais.
Taipogi prioritetas skiriamas mažesniems Lietuvos miestams, kur tokia muzika skamba labai retai. Jonava yra pirmas miestas po Vilniaus ir Kauno kur girdėsime Taikią muziką.

Kovo 4d. 19 val. Kultūros centro mažojoje salėje vyks audiovizualinis performansas, kuriame dalyvauja Kauno ir Jonavos kūrėjai. Bilieto kaina 5 lt
Facebook


TOBIAS FAAR [Kaunas]
Eksperimentinės muzikos atlikėjas, savo kūryboje sintezuoja kasdienes emocijas į tam tikrą, įsivaizduojamą garsą tam, kad klausytojas susikurtų sau asociatyvaus klausymo metodą ir sąveikautų su savo sukurtomis asociacijomis girdimam garsui.
Jo pagrindiniai garso šaltiniai, tai aplinkos garsai, kurie mus supa ir kuriems paprastai visiškai neteikiame dėmesio. Čia jie skamba naujai ir dažnai neatpažįstamai, kurdami kelionės garse pojūtį.

ARMA NADA [Jonava]
Arma – asmuo, mediumas,  Nada – viso pasaulio garso esmė, sklindanti iš vieno šaltinio. Tai renginio organizatoriaus projektas, kuriame atsiskleidžia vidinio pasaulio platumos per beribį garsą. Derindamas lėtas, gaubiančias ambiento bangas su subtiliais,  žaismingais garseliais, atlikėjas kuria pilnatvinę būseną, kuri yra natūrali kiekvienam žmogui, tačiau dažnai užmiršta, užgožta ar išstumta.

Tai istorija-mįslė, pasakojama pasitelkus improvizacinį atlikimo meną – performansą.
Šiai mįslei įminti reikės ir Jūsų pastangų. Muzika, apjungta sintezuotų ir gyvų garsų, vaizdo projekcijos bei vizualizacijos, poezijos ar prozos intarpai lydimi griežto scenarijaus susijungs į vieną pasaką.
Tai ne psichodelinės konfabuliacijos, tai empirinė istorija.
Simboliai ir siurrealistiniai vaizdai, eilės – tarsi raktas įminti šiai istorijai, kad ji atsiskleistu visu savo grožiu.


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.