Saturday, July 2, 2011

Reportažas: Summer noise Vilnius vol.1, liepos 1d.

tekstas Broken_sky

Į koncertą vėluoju gerą pusvalandį ir praleidžiu puikųjį Branduolinio aš pasirodymą. Jau nei kaukės ant galvos, nei meilių pasiglėbesčiavimų su klausytojais, nei raičiojimosi ant grindų (kaip galima matyti video), tik truputis triukšmo, keliamo sintezatoriumi, vibraciniu kretilu ;] ir neaiškiais staugsmais į mikrofoną. Ne to power electronics, не то noise, ne to pasityčiojimas iš žanrinių klišių. Niekaip negaliu priprasti prie tokių trumpų garsinių klausos pamaloninimų, todėl bėgu laukan perekūrui ir nekantriai laukiu antrojo triukšmadario – brito iš Lenkijos Left Hand Cuts Of the Right. Lauke dar laukia linksmai graudus nuotykis su žymiuoju stoties dailininku Vaciu, bandančiu visais būdais išsilaikyti ant kojų ir kelnėse, kas jam gana sunkiai sekasi.

Vėl grįžus vidun vakaro konferansjė paskelbia apie antrąjį atlikėją ir britiškai atrodantis britas, mokantis kelis žodžius lenkiškai, pradeda regzti garsines pinkles. Kadangi gana sunkiai sekasi prisiminti girdėtus garsus (dėl ko greičiausiai kaltas išgertas alkoholius), paminėsiu jog prasidėjo nuo uodų dūzgimo ir baigėsi gongais. Bent jau tokios asociacijos kilo man ir kolegai. Kas dėjosi viduryje vienas velnias težino (ir gal dar keli jautresnės klausos piliečiai). Bet kokiu atveju pasirodymas smagus. Konferansjė padedama publika iššaukia bisą ir trumpai pasispyriojęs britas jį atlieka. Klausytojai daugiau mažiau patenkinti, lauke pliaupia lietus ir laukiam pasirodant Pogrom.

Susidėliojęs instrumentus, parūkęs ir pristatytas ant scenos pasirodo pusnuogis žmonių skerdikas, šįkart geležtę kreipiantis į save patį. Vėlgi atmintyje užstrigę labiau vaizdai nei garsai, pavyzdžiui, grojimas bidonu su vibraciniu kretilu jame ir žinoma kraujo nuleidimas. Pogrom vaizdų ir garsų sintezė padaro didžiausią įspūdį tą vakarą. Panašius atsiliepimus girdžiu ir iš aplinkinių, nors vėliau tenka išgirsti ir nuomonę, kad tokiais dalykais publikos jau nenustebinsi. Vėlgi pasirodymas baigiasi pernelyg greitai ir, deja, yra nepratęsiamas. Greičiausiai jau būtų trūkę tik savižudybės, kuri pasotintų publikos kraujo troškimą. Kraujas baigiasi, publika dar smagiai šurmuliuoja ir demonų vakarėlis tęsiasi kituose požemiuose.

Ačiū savam kailyje nestygstančiam Armai už puikų renginį. Lauksim antrojo dublio, tikėtina ne mažiau įspūdingo.




No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.