Thursday, September 15, 2011

Event: Constellation [beta] live electronics & performance

Spalio 1d. šeštadienis
XI20, Vilnius
Durys: 20 val.
Pradžia: 21 val.
Įėjimas kaip visad (gėrimai jūsų)
Facebook event

Antroji Agharta renginių serijos „Constellations“ („žvaigždynai“) dalis, kurioje vyks performansas skambant gyvai elektroninei, elektroaukstinei muzikai. Šįkart leidžiames į pogrindį - į kultinį, konspiracinį XI20, juk tamsoje ryškesnis spindesys.

|||| PROGRAMA ||||

BENAS ŠARKA, ANTANAS DOMBROVSKIJ ir programa NNN
shamanic performance / broken jazz / necro poetry

HOLZKOPF [Canada]
gospel / breakcore / tape music

LAFIDKI [Cambodia / France]
electronica / psychedelia / exotica

                          :::::
”Žvaigždynai” skirti astronautams, futuristams, bepročiams, revoliucionieriams, ieškotojams, astraliniams keliautojams, dykaduoniams, nevykėliams, nomadams, įsimylėjėliams…
----------------------------------------------------------

BENAS ŠARKA , ANTANAS DOMBROVSKIJ ir programa NNN
B. Šarka – aktorius ir režisierius, 1988 m. Klaipėdoje įkūręs avangardinį „Gliukų teatrą“, kurio misija – „padėti nemokamai kremuotis menininkams, daryti amžinus vainikus ir trupinti kultūros lemputes, kad būtų tamsiau”.
A. Dombrovskij – dar žinomas iš „Betoninių triušių“, „Gana2” - klajotojas tarp įvairių garso stilių, eklektikos ir šiuolaikinio urban folko didžėjus.

Performansas skirtas mirusiam draugui.
Jis norejo buti sudegintas ir išbarstytas jūroje. Tam reikalui jis paliko voką su banko kortele, kurioje pakankamai pinigų suorganizuoti trijų dienų balių su jūra šnapso ir čigonais, o vietoje gėlių ir vainikų visi atneša po pundelį malkų… ir šoka ant kapo.
Programa NNN tai banguojanti jūra, indėnų ornamentai ir sinusoidės.


HOLZKOPF [Kanada]

Holzkopf nuo 2001 metų vysto hipnotizuojančios ir karštligiškos šokių muzikos stilių, kurį sudaro kratinys iš namų gamybos kasečių koliažų, sproginėjančio būgnų byto, rastų kiniškos pop muzikos kasečių, neapdirbtos informacijos triukšmo, neypač kontroliuojamų reakcijų ir pertrintų netyčia rastų garsų. Jo muzika primena proto-industrial, disco, hip-hop, global psychedelia, gospel ir breakcore stilius, sujungtus į vientisą visumą, kuri nei vieno iš jų nepalieka nuošalyje. Ši futuristinė ir anarchistiška muzika kurta pigiais aparatais, įrašyta gyvai į kasetę ar seną, dulkėtą kietąjį diską. Ji įsikūnija į yrančios architektūros ir šimtamečių bordelių dvasią, atviras Kanados prerijų erdves, kovojančių lūšnynų valdovų įniršį, baimę, skolą ir paniką. Labiau nei kas nors kita, ši muzika yra šventė. Galų gale, juk šventė yra geriausia protesto forma. Per savo begalę turų Kanadoje ir Europoje, Holzkopf yra dalinęsis scena su Princesse Rotative, Cex, Andrew Duke, Maladroit, Botborg, the Shearing Pinx, Sam Shalabi, Knurl, Emil Beaulieau ir daugeliu kitų atlikėjų tiek skvotuose, tiek ir klubuose, kiemuose ar patiltėse. Jo pasirodymas – visados spontaniška, gryna ir vienetinė patirtis.
http://sites.google.com/site/holzkopf666/


LAFIDKI   [Prancūzija]
garso ir vaizdo menininkas Saphy Vong, vienas arba kolaboracijose grojęs tokiose vietose kaip Bankokas (Nospace Gallery), Londonas (113 Dalston Lane), Berlynas (White Rabbit Gallery). Kilęs iš Kambodžos, jis dabar gyvena Paryžiuje/ Nansi ir tyrinėja abstrakčią elektroniką, triukšmą ir sekvencinius daugiasluoksnius ritmus. Gyvas grojimas jam - spontaniško mąstymo ir apsisprendimo eksperimentas, paremtas žmonių ir erdvės energija. Greta savo kūrybos, jis prižiūri įrašų leidyklos “Steak au zoo” veiklą ir Nansi mieste organizuoja eksperimentinės ir laisvos muzikos koncertų ciklus "Groldebox".
http://lafidki.free.fr


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.