Tuesday, July 17, 2012

INTERG@L@CTIC


INTERG@L@CTIC @ Foos-in, Olimpiečių g. 3 (Ūkio banko arenos pastatas), Vilnius
Facebook event
Liepos 31 dieną, antradienį, 21val. į Vilnių atskrenda kosminių kačiukų ir katyčių batalionas su naujos kartos experimental / techno / beats spastais neklaužadoms peliukams sutramdyti ir laimėti dar vieną tarpgalaktinę dvikovą.
Pergalės taurė pripildyta sausiako ir šlapiankos laukia Jūsų!

CONTAINER (Nashville, JAV) http://soundcloud.com/gentledefect
UNICORN HARD-ON (Nashville, JAV) http://soundcloud.com/tangledhares
LASER POODLE (Amsterdamas) http://soundcloud.com/laser-poodle
MOEMLIEN (Amsterdamas) http://youtu.be/HZyAd9eNynA
----
Jau daugelį metų UNICORN HARD-ON užsiima Amerikos ir Europos andergroundo infiltravimu savo neįprastu elektroninės šokių muzikos stiliumi, įkvėptu gyvūnų. Įtraukiant techno, industrial, noise ir synth pop, jos keturiais sekvenceriais juda tonaliniai trikdžiai, blizgūs sintezatoriaus žybsėjimai ir nuolat gausėjantys, pulsuojantys bytai, suformuojantys sieną iš mutuojančios šokio beprotybės.


 

2009 metais atradęs 90-ųjų minimal techno sceną, Ren Schofield pradėjo CONTAINER projektą, kuriame panaudojo kompozicines technikas ir muzikinę prieigą, išmoktus kuriant įvairiuose žanruose - pradedant noise, drone, kasetiniais koliažais, baigiant techno muzika. Tačiau jis niekad šių dalykų tiesiogiai nemaišė. Paprasti fonai bytams su laiku kantriai vystėsi, juose koncentruojant dėmesį į kiekvieną pristatomą garsą, kiekvieną sukurtą pasikartojimą. Sluoksnis po sluoksnio visi šie garsai kartais pildomi manipuliuotais vokalais iš kasečių, taip sukuriant žanrą, apibūdinamą kaip “outsider techno”.

LASER POODLE – Cosmo Knex ir Double Dipper duetas, per pastaruosius dvejus metus aktyviai turavęs po visą JAV ir Europą. Tuo pat metu jie vis intensyvina savo tvinksinčias improvizacijas, kuriose naudoja sintezatorius, ritmo mašinas ir kitus elektroninius prietaisus. Šie du vyrukai iškviečia nenuspėjamą, kreivą ir stipriai kalančią garso srovę, įkvėptą ankstyvojo acid house eksperimentų ir beat-heavy industrial muzikos.


 

MOEMLIEN yra solinis Hannah Friese iš Amsterdamo projektas. Ji tyrinėja kasetinės juostos kaip garsą pagaunančio ir manipuliuojančio mediumo galimybes. Garsiniai įrašai, perkusija ir melodiškos kilpos yra susluoksniuojamos į įkvepiančias garsines nežemiškos kilmės sferas, savyje sukaupusias šiltą ir atvirą nuotaiką. Nuotykiuose prie pulto Friese naudoja elektroniką, klavišinius, įvairius akustinius objektus, instrumentus ir vokalą. 



2 comments:

Anonymous said...

sriftas teksto sunkiai skaitosi, ar čia tik man? :P

Anonymous said...

man irgi kliūna, pabandysiu kitus
-arma

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.