Monday, September 24, 2012

Alter Фocus - new event cycle in Vilnius


Nauja, sostinėje startuojanti Agharta renginių serija Alter Фocus, kurioje didžiausias dėmesys kreipiamas į ... dėmesį ir jo judėjimo vingius skambant eksperimentinei muzikai. Alter Focus yra tuo pačiu ir susitikimo, patyrimo, dalinimosi taškai, kuriuose (pa)stebimi nauji garsiniai bei vaizdiniai niuansai išlieka atmintyje ir praplečia regėtų reiškinių suvokimą.

Spalio 10d. Startuojame su free džiaziu. Pogrindinio klubo XI20 scenoje pasirodys tarptautinis improvizuotojų ansamblis GALM QUARTET
bei vilniečiai SHEEP GOT WAXED. Pradžia 20 val. visa kita kaip visada.
Facebook event


_________________
GALM QUARTET yra tarptautinis improvizacinės muzikos ansamblis, naudojantis saksofonus, baritoninę gitarą, garsą generuojantį mikšerinį pultą ir būgnus. Jų muziką apibrėžia kontrastas tarp staigių temos keitimų ir palaipsniui, iš lėto plėtojamų formų. Savo energinguose ir smagiuose gyvuose pasirodymuose kvartetas meistriškai balansuoja tarp Eriko Satie ir „Sex Pistols“, derindamas provokacijas ir nuoširdžiai sentimentalią alchemiją.
Kvarteto sudėtis:
George Hadow [UK] - būgnai
Andreas Fulgosi [IT]- baritoninė gitara
Laurens van der Wee [NL] - garsą generuojantis mikšerinis pultas
Michael Foster [US]- saksofonai



SHEEP GOT WAXED - spontaniškai užgimęs muzikinis organizmas, kurio pagrindinė varomoji jėga - improvizacija. Grupės muzika kupina laisvės, energijos, šiuolaikiškų, dažnai netikėtų, kartais nepatogių garso proveržių. Geriau įsiklausius galima išgirsti vaškuojamos avelės verksmą!
Trio – LMTA džiazo katedros studentai (esami ir buvę): saksofonininkas Simonas Šipavičius [simon sheep], būgnininkas Adas Gecevičius [ed getz] ir gitaristas Paulius Vaškas [paul wax], nuo 2010 metų rudens beveik kasdien vakarus leido studijoje, ieškojo bendros kalbos, improvizacijomis bandė pasiekti vaizduotės ribą.
Apšilę Lietuvoje, 2011-ųjų vasarą gastroliavo po Europos miestus: džiazo klubus ir festivalius, kol galiausiai pasiekė akimirkos zenitą - grojo vienoje scenoje su pačiu Erik Truffaz. Rudenį grįžę į Lietuvą laimėjo Vilnius Jazz Young Power konkursą.




No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.