Tuesday, October 16, 2012

Alter Фocus [drone]



Renginių seriją Alter Focus pradėję nuo džiazo, pereiname prie eksperimentinės elektronikos. Alter Фocus didžiausias dėmesys kreipiamas į... dėmesį ir jo judėjimo vingius skambant eksperimentinei muzikai. Alter Focus yra tuo pačiu ir susitikimo, patyrimo, dalinimosi taškai, kuriuose (pa)stebimi nauji garsiniai bei vaizdiniai niuansai išlieka atmintyje ir praplečia regėtų reiškinių suvokimą.
Lapkričio 2dieną tolimi miesto gausmai, mistiniai ūžesiai, sodrūs, subtilūs, vaizdingi garsai iš kanadiečio Scant Intone, belgo o.m.s. – n.m.a., puikiai pažįstamo vilniečio Lys bei naujo vardo, tačiau ne naujoko scenoje, Yranti Gazele. Po gyvųjų pasirodymų - diskateka su Bellmer Doll ir Outsider


Live:
Scant Intone
(Kanada)
http://scantintone.com/
o.m.s. – n.m.a.
(Belgija)
http://www.omsnma.be/
Yranti Gazele
(Vilnius)
http://yrantigazele.bandcamp.com/
Lys
(Vilnius)
http://lys-music.bandcamp.com/

Djs: Bellmer Doll, Outsider
__________________________
_
Lapkričio 2d. penktadienis, 21val.
Vieta: 48 Cechas, Vilnius.
Bilietai 15 Lt.
facebook event
--------------------------
--------------

Informacija apie užsienio atlikėjus:

Scant Intone
Šiuolaikiniams garso eksperimentams skirtas kanadiečio Constantine’o Katsiriso solinis projektas. Jo kūrinių stilistika varijuoja tarp atšiauraus minimalizmo iki tankių sudėtingų faktūrų, supintų iš aplinkos įrašų, trumpųjų bangų radijo signalų, ranka pieštų garso bangų, grynos informacijos (pure data) ir skaitmeniniu būdu sintezuotų garsų. Scant Intone kompozicijos, paveiktos tokių srovių, kaip ambient, lowercase, microsound, noise, glitch ir drone, yra ekskursijos į abstrakčios elektroninės muzikos teritoriją, kurių metu autorius tyrinėja psichoakustinius reiškinius, garso ir erdvės suvokimą, garso bangų anomalijas ir kitas dažnių spektre aptinkamas keistenybes.

o.m.s. - n.m.a.
2001 m. gimęs pagrindinis Andy’io Eeckhauto, anksčiau grojusio plačiajai auditorijai labiau prieinamą muziką atliekančiuose kolektyvuose, projektas. Jo pagrindas yra eksperimentinė elektronika ir elektroakustinė muzika su noise, (dark) ambient ir kitomis priemaišomis. Gyvi pasirodymai visuomet turi stiprų improvizacinį elementą, nepriklausomai nuo to, ar pagrindinė kompozicijos medžiaga yra aplinkos įrašų fragmentai ar modulinio sintezatoriaus garsai. Viskas prasideda nuo garso kaip tokio; vėliau sluoksniai dauginami arba dekonstruojami, garsą transformuoja efektai, susiformuoja struktūros, tačiau galiausiai viskas vėl grįžta į pradinę gryno garso būseną.


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.