Monday, September 1, 2014

interviu: Batalj (Berlynas)



klausimai: Gabrielius Moriarti

Palaiminti laimingieji, kuriems Vilniaus pogrindžio pogrindyje - ekscentriškame XI 20 rūsyje teko mėgautis futuristinio hardcore/grind/noise/avantgarde aktais Staer ir Brutal Blues. Atsikandusių konceptualios šiuolaikiškos brutalybės, šį antradienį po Geležiniu Kabliu (o penktadienį Punto Jazz palėpėje Kaune) laukia desertas, o išlaikiusių savo ausis nekaltas - ausų kimštukai bei sultingas įvadas į eXtremalaus eXperimentinio noiseXcore dabartį. Tai yra BATALJ, blemba! Berlyne įsikūrusių švedų/australiečių jungtinis taškalas pramuša dugną atseit drūtiems ir užbabinina kardaną ilgainiui užgrūdintiems. Gitaras, būgnus, efektų pedalus ir sintezatorius, kemšančius į Baltijos pakrantės šalis nutaikytą busą, pavyko prigauti ir iškamantinėti susipažinimui.

BATALJ - Švediškas žodis, reiškiantis kovą/mūšį. Ar jūs kovojate su ausų būgneliais?
Labas. Aga, paprasčiausiai verčiant - mūšis. Batalj - taip pat yra triukšminga ir chaotiška situacija. Tokia kaip kad prie scenos per pank/hardcore koncertą. Nesiejame to su smurtu. Ir tikrai nesiruošiame sprogdinti ausų būgnelių, kaip tik atvirkščiai. Mes triukšmadarių gauja, bet mažiausia ko norėtume, tai sukelti spengimą ausyse. Stebimės, kiek daug mūsų klausytojų per koncertus nenaudoja klausos sargių. Per šį turą su savimi vešimės krūvas ausų kimštukų, kad pakaktų visiems.

Žiūrint Batalj vaizdo klipus susidaro įspūdis, kad jūs smarkiai per meniški trashcore'ui arba pernelyg noisecore'iški menininkai. Trykštantys Alexandros Macdonnell darbai nuostabiai papildo jūsų muziką, bet ar jūs kartais patys ne prie meno būsit, chebryte?
Visi mes daugiau ar mažiau užsiimame menine veikla. Martin'a varo meną. Ji apipavidalino mūsų 7''ep, pavyzdžiui..Panaudoję tą spuoguotą atspaudą prigaminome pėdkelnių - mūsų išradimas! David'as kuria padrikus vaizdo klipus, dažniausiai susietus su muzika. Visi kartu mes kuriame įvairius atvaizdus savo atributikai: marškinėliams, lipdukams ir t.t. (didžioji Batalj atributikos dalis sukurta mūsų pačių). Tačiau nesutiktume, kad menas yra kažkuo susijęs su grupės muzikine stilistika.



Ausimis nardydamas jūsų Bandcamp'a, pajutau seniai pasiilgtą jausmų srovę, toks saldus, orgazmiškai sukaustantis sąmyšis, kokį esu pajutęs 90-aisiais, klausydamasis HEADACHE ir BOREDOMS pirmąjį kartą. Kas pakrauna BATALJ? Kokia nors muzikinė/socialinė įtaka?
Ačiū, įskaitome komplimentą! Ko gero, mes paprasčiausiai mėgstame groti aršią ir greitą muziką, pagardintą aistra triukšmui ir efektams. Tai daryti mus įkvėpė daugybė įvairiausių grupių, muzikinių krypčių ir scenų - mes tiesiog degame meile suktuku sukiojimui ir pedalų maigymui!

Apie ką rėkiate? Atskleiskite "Doppelganger" ir "Slug Guts" prasmę.

SLUG GUTS

black flesh stuck in your teeth like slug guts
black flesh stuck in your teeth like slug guts
sever the cyst using a knife and fork
shove it deep down your throat
black flesh stuck in your teeth like slug guts

DOPPELGANGER

its coming down the stairs
with teeth the size of kitchen knives
you can not hide, it knows all the secret spots
sparks a conversation / a force of indignation
rapidly slowing down
got big bones and a sore throat
goes ah ha ha, sparks a conversation
you thought you could handle the night
figure the fight
thought that you could make it right
picture me this, picture me this, picture me this picture me this
oh yeah!
I know that you lied
I know that you cried
I know that you paid the price
picture me this, picture me this, picture me this picture me this


2011-aisiais ir 2013-aisiais turavote kaip pakvaišę! Teko skaityti apie galybę jus ištikusių bėdų: aptalžytą autobusiuką, rimtas traumas ir dar daugiau liūdnybių. Gal galėtumėte pasidalinti kokiais šviesiais prisiminimais?
Joo... Praeiti metai buvo sušikti! Deja, blogi nutikimai pritraukia žmonių dėmesį labiau. Kai girdi pasakojimus apie grupes, išsimiegančias viešbučiuose, kol kažkas sukrauna ir pajungia aparatūrą ir pardavinėja tavo atributiką - tai ne apie mus. Mes viską darome patys, patys book‘inam, patys vairuojame, patys beleką. Kartą sutikome tokį bičą gatvėje netoli patalpų, kuriose vyko mūsų pasirodymas. Jis mus patikino, kad galėtume apsistoti pas jį kada panorėję. Taigi, praėjus metams po to tūso, mes visai neturėjome kur apsistoti ir jam paskambinome. Apsidžiaugęs jis parsitempė mus į savo namus užmiestyje. Ten susipažinome  su jo žmona ir mažamečiu vaiku, kurių gamintą vakarienę skanavome, per naktį pražaidę "roko grupę". Tai va, tas bičas nė negirdėjo, ką mes grojame. Tai smagioji pogrindžio veiklos dalis: tu sutinki nuostabių žmonių kaip tas bičas, apsilankai įstabiose vietose kaip La Vallette - užskvotuotas viduramžiškas kaimelis vidurio Prancūzijoje ar Tryglodyte, kur žmonės gyvena miško urvuose.

Kitas įrašas! Kada??
Tik ką Švedijoje įrašėme keturis šmotus belaukiančius suvedimo. Planuojame išleisti juos 7" split'e su slapta/ohoho! grupe. Prie geros kloties įrašas pasirodys dar šiemet. Be to, iškepsime ir riebesnį blyną. Paskiausias grupės sąskambis mus džiugina, o ir daug naujos medžiagos pritupėjome, taigi , kitąmet išsiris pirmasis Batalj "full lenght" albumas. Sekit žinias!

Nuorodos:

https://www.facebook.com/BATALJBATALJBATALJ






No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.