Sunday, March 16, 2014

sekmadienio mintys

Sekmadienis man visgi yra ypatinga diena (kaip ir daugumai, turbūt), kuomet galiu ramiai prisėsti ir peržiūrėti neseniai praūžusius įvykius, susumuoti ir pažvelgti kas laukia artėjančią savaitę. Todėl čia pateiksiu apžvalgą to, kas pastaruoju metu papuolė į dėmesį ir ką rekomenduoju, bei, žinoma priminsiu apie artėjančius įvykius.
Pradžioje viskas bus susiję labiau su muzika, kultūra, na o vėliau gal išsiplėsiu ir su kitų sferų dalykais.
Šiuo pranešimu tiesiog noriu parodyti kas man aktualu, sykiu ir kaupti informaciją vienoje vietoje, nes viskas labai greit pasimeta.

Taigi, visų pirma mano naujos pareigos (renginio organizatoriaus) Kablio klube žada naujų patirčių. Pirmasis renginys jau ateinantį šeštadienį - čia skambės energingas, smagus surf rokas - pirmasis tokios muzikos koncertas mano organizuotų sąrašę. Renginio priežastis - užmanymas suorganizuoti lenkų grupės Kaseciarz mini turą po Lietuvą. 


Kaip visad, nėra lengva užduotis reklamuoti mažai Lietuvoje žinomą grupę, bet tikiu, kad bus verta ateiti, nes muzika gera, užtenka paklausyt bandcamp ar youtube, o ir su Los Turbos kuo puikiausiai dera.
Beje, kątik ore.lt publikavo interviu su Kaseciarz.

Kiti du minituro koncertai vyks Kaune ir Kėdainiuose - čia debiutuosiu su nauju projektu, kuriam dar renkamas pavadinimas. Projekte dalyvauja taip pat Ingė (sintezatoriai), Feliksas (el. gitara) ir aš taipogi maigau klavišus. Šis naujadaras - tai pastarojo mėnesio gana intensyvaus kūrybinio proceso rezultatas. Krypdami link kraut / synth temos repeticijose turėjom ne vieną tikrai stiprią garsinę patirtį, kai ėjo šiurpai ir didžiulis pasitenkinimas. Grįžo džiaugsmas groti grupėje, draugų būrelyje! Džiūgu ir kiek nostalgiška buvo vokaluoti grupėje Per Kryžių ir Kančią Tavo. Prieš porą dienų įvyko šios grupės laidotuvės, o su jais, kaip žinia aš ir pradėjau muzikavimo "karjerą" dar 2001 metais.    

Keletas paskutiniu metu pasirodžusių rašto meistrų tekstų šiame teisingo žodžio apie savą muziką stygiuje irgi inešė savotiško džiaugsmo ir pasigerėjimo:

Povilo Vaitkevičiaus "Garsų autonomija: lietuviška eksperimentinė muzika ir „pogrindžio“ sąvoka"
Jurijaus Dobriakovo "Vilkdujos nakties viduje"
Tautvydo Bajarkevičiaus "Diskursai. Apie eksperimentinės muzikos, garso ir medijų meno festivalį Club Transmediale Berlyne"

Apie Ukrainą, ne apie karą, kad būtent Kryme - Sevastopolyje jau už poros savaičių vyks II Ambient Music Festival, kuriame gros Fabio Orsi, Origami Galaktika, Claudio Rochetti, Alexey Borisov, ir kurį organizuoja rusai (!), tikėkimės, jog renginys visgi įvyks. O žemiau interviu su renginio organizatoriumi, kas suprantate rusiškai.



Pabaigai noriu pasidalinti muzikiniu atradimu, tai gan mistiškas kolektyvas Råd Kjetil Senza Testa iš Švedijos, kuriantis gaivų synth kraut drone ambient


---
Agharta renginių kalendorius: čia
Susisiekime el. paštu




1 comment:

agharta said...

ir dar kaiptik šviežias interviu! : http://manofestivalis.lt/naujiena/festivaliu-organizatorius-arma-as-buciau-labiau-linkes-bendradarbiauti-o-ne-konkuruoti/330

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.